Losse thee

Bij de Theeklipper hebben we ongeveer 150 soorten losse thee. Er zijn traditionele theeën uit verschillende landen zoals Sri Lanka (voorheen Ceylon), China, Japan en India. Dit kunnen zowel witte, groene, oolong en zwarte varianten zijn. Uitleg over de verschillende theesoorten geven wij op deze pagina.

Witte thee

Witte thee is een exclusieve thee, gemaakt van de jongste knoppen van de theeplant, de Camellia Sinensis. Groene en zwarte thee komen ook van dezelfde plant, maar er worden andere blaadjes gebruikt en het productieproces van de diverse theeën is verschillend. De blaadjes van witte thee worden het minst bewerkt en hierdoor blijven de meeste gezonde stoffen behouden. Zodoende bevat deze thee veel gezonde eigenschappen, zoals antioxidanten

Pai Mu Tan

Groene thee

Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis die minimale oxidatie heeft ondergaan tijdens de productie. Deze thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom.  Vervolgens worden de bladeren mechanisch gerold en geplet en bij een lage temperatuur gedroogd.

 

Sencha

Oolong 

Oolongthee of Oolong is een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. Groene thee is helemaal niet geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolong thee ligt tussen de 10 en 75%. De term “oolong” betekent “zwarte draak” in het Chinees.

 

ti kuan yin

Zwarte thee

Zwarte thee is thee die eveneens gemaakt is van de bladeren van de Camellia sinensis. Deze variant is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene, en oolong-variëteiten. Het is in het algemeen sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee. De smaak van de thee is afhankelijk van de herkomst (darjeeling, ceylon, assam etc).

Ceylon Orange Pekoe

Kruiden

Kruidenthee, of tisane, is een op thee lijkende, warme drank, die gemaakt wordt van diverse kruiden. De “thee” wordt niet gemaakt van bladeren van de theestruik, maar van andere planten die andere eigenschappen hebben. Te denken valt aan brandnetel of kamille.

 

Kamille

Rooibos

Rooibos is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant groeit in Afrika. Veel mensen noemen rooibos “thee”, maar Rooibos is officieel een kruid. Het zit vol vitaminen en mineralen. De smaak is vrij neutraal met een aangenaam aroma, wat nooit bitter wordt.
Het is rustgevend en bevat een enorme hoeveelheid anti-oxidanten.

rooibos